Te-ai decis să ai un stil de viață sănătos, cu o alimentație echilibrată și activități fizice regulate? Ca să respecți programul de mese, exercițiile în aer liber, sportul și orele de odihnă, îți prezentăm câteva recomandări despre cum să folosește ceasuri inteligente și brățări de fitness.  

Folosește ceasuri smart cu funcții medicale

Ai la dispoziție o gamă largă de ceasuri smart și brățări pentru verificarea semnelor vitale. Cei mai importanți sunt senzorii ce detecteaza bătăile inimii și țin evidența pulsului 24/7. La aceștia se adaugă diferite funcții medicale pentru smartwatch: monitor de ritm cardiac în ​​timpul exercițiilor fizice și în perioadele de repaus, temperatura pielii, nivelul de transpirație.

Utilizează ceasuri inteligente cu funcții pentru health tracking, ca să știi în fiecare moment caloriile arse și, mai mult, caloriile consumate în raport cu caloriile arse. Astfel poți să rezolvi eficient problema kilogramelor în plus. Activează opțiunile de monitorizare a somnului prin smartwatch. Vei obține informații valoroase despre calitatea somnului, pentru că ai date statistice despre ora la care te culci, câte ore dormi pe noapte, de câte ori te trezești, în cât timp adormi la loc ș.a.

Cu un smartwatch performant precum Garmin Venu 2 Plus  poți să utilizezi și alte funcții de monitorizare a sănătății: exerciții de respirație, Female Health Tracking, atenționare stare sedentară, avertizare hidratare ș.a. Ai și varianta de brățară fitness Garmin, care-ți oferă autonomie sporită și te ajută să-ți organizezi exercițiile fizice, pentru un stil de viață activ, cu sport și mișcare.

Alege ceasuri inteligente și brățări care se pot sincroniza cu alte dispozitive digitale, în principal smartphone-uri. Găsești diverse aplicații pentru telefoane inteligente, cu funcții medicale suplimentare, ca să cunoști în detaliu evoluția stării tale fizice. În acest fel, chiar dacă nu ai telefonul la tine, beneficiezi de toate avantajele unor soluții software pentru monitorizarea sănătății.

Este important să sincronizezi aplicațiile de monitorizare a sănătății cu aplicații de nutriție (MyFitnessPal, Lifesum, Elevate, Carbscontrol, Calorific, Yummly ș.a.). Astfel vei reuși să urmezi o dietă echilibrată, care să-ți ofere vitaminele și nutrienții necesari pentru activitățile fizice pe care le-ai planificat. 

Utilizează aplicații pentru monitorizarea activităților fizice prin smartwatch

Sănătatea înseamnă mișcare, iar ceasurile inteligente și brățările de fitness te ajută să respecți programul de exerciții fizice. Utilizează running apps pe care le poți descărca din Google Play sau App Store și instalează-le atât pe telefon, cât și pe smartwatch sau fitness bracelet.

Printre cele mai populare aplicații pentru alergare sunt Runkeeper, Runtastic, Endomondo, Runmeter, Google Fit, Map my Run. Ai la dispoziție și aplicații pentru numărarea pașilor, de exemplu Walkmeter GPS Pedometer, Map my Walk, Fitbit, Virtual Walk.

Nu-i nevoie să iei și telefonul la tine, deoarece smartwatch-ul înregistrează traseul și distanța parcursă, numără pașii, are accelerometru pentru monitorizarea ritmului de mers și înregistrarea schimbărilor de viteză, direcție, intensitate a efortului fizic (plimbare, trekking, urcat scări, alergare la deal ș.a.). Alege accesorii smartwatch potrivite pentru activitățile sportive preferate (curea ceas inteligent, folie de protecție pentru ecran smartwatch ș.a.).

Ai la dispoziție și funcții de tip giroscop, prin care un smartwatch performant detectează poziția în care stai (culcat, în picioare), barometru (măsoară presiunea atmosferică și calculează, ca să stabilească numărul de etaje urcate). Poți să alegi un ceas de fitness cu GPS încorporat, ce înregistrează traseul pe care l-ai parcurs pe jos sau cu bicicleta și centralizează datele despre starea de sănătate, nivelul de efort fizic, caloriile consumate, modificarea parametrilor vitali (respirație, ritm cardiac) ș.a.

Urmărește ofertele F64.ro și află de pe blog cum să alegi brățări de fitness și ceasuri smart pentru monitorizarea stării de sănătate și a activităților fizice cotidiene.