Gabriela Cristea, absolventă a prestigioasei Universităţi Naţionale de Muzică din Bucureşti, şi-a lăsat amprenta în lumea artistică timp de zece ani ca artist liric pe scena Teatrului Naţional de Operetă “Ion Dacian”. Gabriela Cristea nu s-a oprit aici, ci şi-a împărţit vocea cu credincioşii Bisericii “SF. Gheorghe Nou şi Vechi” şi a fost solist principal în corala “Divina Armonie”, sub îndrumarea cunoscutului dirijor, Paula Ciuclea.

Succesul şi pasiunea pentru arta muzicală au condus-o pe Gabriela Cristea către un nou capitol în cariera sa, colaborarea cu Teatrul George Ciprian din Buzău în calitate de actriţă. Soprana Gabriela Cristea este prezentă şi în peisajul cultural al municipiului Focşani, colaborând cu Ateneul Popular “Maior Gheorghe Pastia” în calitate de profesor de canto. Aici, ea are ocazia să descopere talente noi şi să le ghideze pe drumul fragil, dar minunat, al muzicii şi artei.

Cu experienţa vastă acumulată de-a lungul anilor şi cu pasiunea sa neîncetată pentru muzică, Gabriela Cristea se pregăteşte să ofere lumii noastre mai multă frumuseţe şi emoţie prin intermediul vocii sale desăvârşite. Ea continuă să-şi trăiască pasiunea în inima scenei şi a sălilor de spectacol, inspirând generaţii noi de artişti şi iubitori de muzică clasică.

Cum este Gabriela Cristea ca artistă?
Sunt în primul rând un profesionist competent şi sunt stăpână pe mine. Pe parcursul celor zece ani de experienţă artistică pe scena Teatrului Naţional de Operetă “Ion Dacian”, unde includ nenumăratele spectacole atât în ţară, cât şi în străinătate, plus alte activităţi artistice vocale, instrumentale, emisiuni tv precum “Romanii au talent”; între anii 2017 şi 2022, pot spune cu mândrie că am acumulat o vastă experienţă profesională.

Apariţia în show-ul ,,Romanii au talent” la Pro TV mi-a adus o experienţă nouă şi recunoaşterea naţională ca artist.

Un alt moment important al vieţii mele a fost când am primit un rol important în cadrul unui spectacol pus pe scena Operetei. Am avut un rol care mi-a schimbat viaţa într-un mod tare plăcut. Să joc pe scenă alături de actori cunoscuţi, a fost o mare onoare pentru mine, învăţând în acest fel lucruri noi despre arta teatrului muzical.

Cum ţi-ai descoperit vocaţia?
Vocaţia mea este primită de la bunul Dumnezeu. Am descoperit că pot cânta muzica clasică la o vârstă fragedă. În timp, singură, ascultând permanent acest gen de muzică sub interpretarea marilor artişti de muzică clasică, am învăţat să fur din această meserie frumoasă, cum e vorba din bătrâni şi uşor, uşor să o exploatez, neavând un profesor de canto.

Cum este Gabriela Cristea în timpul liber?
Ador extrem de mult călătoriile, sportul, mersul pe jos şi lectura. Întotdeauna spun că documentarea este lucrul cel mai frumos şi benefic. Să cunoaştem câte puţin din fiecare lucru ne ajută să ne descurcăm în viaţă.

Ce înseamnă scena pentru Gabriela Cristea?
Prima dată când am păşit pe scenă aveam zece ani. De atunci am simţit că viaţa mea nu va exista fără scenă. Scena mă transformă, sunt un alt om pe scenă.
Scena îmi aduce armonie, o stare de bine, bucurie şi bunătate. Acolo îmi pot etala toate sentimentele.

Cum te pregăteşti pentru spectacolele tale?
Pe parcursul celor 16 ani de muncă, adăugând şi experienţa din şcoală, căci de acolo plecăm cu un bagaj de cunoştinţe, plus studiile timp de cinci ani în cadrul Universităţii de Muzică “Ciprian Porumbescu” din Bucureşti, se fac peste 25 de ani de experienţă artistică.

Cea care m-a inspirat am fost doar eu!
Am iubit atât de mult muzica, încât m-am ambiţionat şi am învăţat atât cât am putut pentru a ajunge la un nivel considerabil şi demn de mine.

Cum este să predai?
Ador să mă ocup de pregătirea tinerilor, să aduc sprijin în transformarea lor pentru o evoluţie cât mai frumoasă.

Ce nu-ţi place în lumea muzicală românească?
Nu ştiu dacă există ceva care să nu îmi placă, ştiu însă, că aş dori ca oamenii normali, cu talent, să poată fi promovaţi la un nivel mai ridicat. Ar fi tare frumos şi cred că ar da un motiv tinerelor talente să se zbată mai mult pentru visul lor.

Ce îşi doreşte cel mai mult Gabriela Cristea?
Îmi doresc ca atunci când îmi ofer sufletul pe scenă, oamenii să mă simtă aşa cum sunt: un om simplu şi cu talent!

Ce sfaturi ai pentru tinerele talente?
Când este la început de drum, un artist trebuie să se facă remarcat încet, prin răbdare şi muncă, să se implice cât poate de mult şi să îşi dorească să lupte cu adevărat pentru visul lui. Pe tinerele talente, le sfătuiesc, în primul rând, să nu le lipsească ambiţia şi dragostea faţă de muzică, să muncească enorm, pentru că drumul nu este unul uşor; să experimenteze scena, să înveţe să comunice şi să transmită oamenilor mesajul lor prin muzică.

Viaţa este o luptă! Trebuie să înveţe atât din reuşite, cât şi din eşecuri, căci doar aşa vor atinge ţelul mult visat! Urmaţi-vă visul, dragii mei!

Material realizat de Daniela Sala