Periile de machiaj esenţiale
Periile de machiaj sunt o necesitate astăzi deoarece fiecare femeie îşi doreşte să fie cât mai frumoasă, indiferent că stilul este unul natural sau “ajutat” de mici trucuri cu ajutorul machiajului sau a accesorizărilor. Neavând foarte multă experienţă în machiaj, nu ai cum să ştii ce instrumente trebuie să îţi cumperi şi vorbind strict pe acest subiect: ce perii de machiaj ar trebui să foloseşti, pentru ca acestea să te ajute în mod real? Dacă în urmă cu mai mulţi ani, trusa de machiaj avea vreo 2-3 perii, lucrurile au evoluat şi în acest domeniu, făcând pentru un utilizator obişnuit lucrurile şi mai complicate. Ce trebuie să ştim? Ce trebuie să avem?
Periile de machiaj elementare
Înainte de a începe să cumperi perii şi alte produse de machiaj, trebuie să îţi cunoşti stilul; trebuie să ştii aspectul final pe care ţi-l doreşti. Dacă îţi doreşti un look natural, mergi pe perii pufoase, deoarece acestea iau mai puţin produs şi amestecarea este mai uşoară. Dacă eşti în căutarea simplităţii, caută o perie cu fibre care funcţionează bine cu lichid, cremă şi pudră, dar cu toate acestea, este important de ştiut că având un set complet, deschizi porţile creativităţii.
Este recomandabil să ai o perie pentru baza de machiaj, una pentru corector sub formă de pudră şi una pentru a adăuga blush pe faţă. Cele destinate bazei de machiaj şi anticearcăne pot arăta similar, dar concealer-ul are firele mai strânse pentru a lua mai puţin produs. Peria destinată blush-ului poate fi folosită şi pentru aplicarea iluminatorului.
Pentru ochi trebuie să ai o perie pufoasă şi rigidă, ceea îţi asigură o doză bună de culoare pe pleoape. Peria pentru amestecarea fardului pentru pleoape amestecă bine produsul, dându-ţi un aspect neted şi luminos. Având câteva din aceste perii, te ajută să te mişti şi să schimbi culorile mai repede. O perie destinată buzelor este importantă pentru amestecarea liniei conturului şi rujului; mică şi rigidă, este ideală pentru menţinerea liniilor curate.
Inevitabil vine şi întrebarea: oare am nevoie de toate periile de machiaj? Şi da şi nu, dar trebuie să ştii că fiecare perie a fost concepută pentru a crea efecte diferite dar şi pentru a eleva fiecare tip de machiaj. Un aspect extrem de important este şi faptul că fiecare perie destinată unei anumite zone a feţei este concepută pentru un anumit tip de sensibilitate a pielii. Pleoapele sunt foarte sensibile, astfel că peria este moale; zona este mică, astfel că peria trebuie să se potrivească dimensiunii acesteia. Dacă vrei ca ochii să aibă un impact real asupra look-ului final, trebuie să se vadă ce ai pus acolo, astfel că perii trebuie să fie mai strânşi şi puţin rigizi pentru a putea lua şi aplica mai mult produs, comparativ cu o pensulă de fard de obraz.
Sprâncenele
După ce ai toate lucrurile esenţiale, următoarea pe listă trebuie să fie peria de sprâncene, mai ales că multe femei au sprâncenele naturale bogate, care trebuiesc aranjate. Dacă preferi să îţi “umpli” sprâncenele, peria angulară este ceea ce ai nevoie. Multe creioane de sprâncene vin cu o perie în celălalt capăt, astfel ca oricine şi le poate peria pentru a obţine look-ul natural dorit. Partea bună a tendinţelor actuale şi a celor ce se preconizează într-un viitor apropiat este aceea de a migra de la sprâncenele umplute la cele cu un aspect cât se poate de natural.
Genele
Make-up artiştii au diverse tipuri de baghete de rimel în geanta lor şi asta datorită faptului că nu se poate folosi doar un singur tip pentru fiecare femeie în parte. Dacă este utilizat incorect rimelul, genele vor fi aglomerate, nu vor avea aspect natural, dar nu vor fi nici lungi aşa cum îşi doresc majoritatea. Ideal ar fi să foloseşti o baghetă destinată aplicării rimelului care să lungească genele, astfel că trebuie să cauţi una care are perii mai îndepărtaţi. Dacă îţi doreşti volum la gene, mergi pe variante cu perii mai apropiaţi.
Instrumentele de comerţ
Periile, baghetele de machiaj oferă multe beneficii, durata lor de viaţă fiind un important atu, unele putând ajunge şi până la 10 ani comparativ cu buretele care se poate rupe. Bureţii în general, consumă şi mai mult produs, un burete uscat oferind mai puţină acoperire decât unul umed. Important este să foloseşti şi să încerci cât mai multe pentru a găsi ceea ce ţi se potriveşte.
Pe de altă parte, multe femei îşi folosesc degetele pentru machiaj. Din nefericire, cea mai mare cantitate de machiaj rămâne pe degete, ceea ce în timp, duce la achiziţii ale produselor mult mai dese, comparativ cu situaţia când foloseşti instrumentele potrivite. Dar, dacă asta nu e o problemă pentru tine, machiază-te aşa cum îţi este mai comod!
Calitate?
Când eşti la cumpărături şi vezi multe perii la vânzare, cu atât decizia este mai grea, mai ales că nu ştii ce este calitativ şi ce nu. În principiu, dacă peria este lucrată manual, este lăcuită şi are perioadă de garanţie, acolo ai calitate. Şi chiar dacă perii sunt sintetici, ei ar trebui să se simtă fini pe faţa ta şi nu trebuie să îţi zgârie tenul sub nicio formă.
Grija instrumentelor
Dacă ai grijă de ele, periile pot avea o durată de viaţă până la 10 ani, tu doar asigură-te că le cureţi bine şi ai grijă să nu laşi mânerele umede! Periile nu trebuiesc scufundate în apă, perii fiind singurele părţi ale periilor care pot lua contact cu apa.
Există şampon special pentru perii, aşa că după spălare, lasă-le să se usuce pe un prosop dar fără să stea în soare! Din momentul în care s-au uscat, periile trebuiesc depozitate întinse sau vertical cu perii în sus.