Utilizezi în fiecare zi telefoane și gadget-uri inteligente, atât la job, cît și în timpul liber. Ești conectat permanent la știri, rețele sociale, asculți muzică, podcasturi, radiouri online. Accesezi aplicații de health, delivery, ridesharing și multe altele. Ca să ții pasul cu dezvoltarea dispozitivelor mobile, ai nevoie de un smartwatch potrivit pentru stilul tău de viață și pentru bugetul disponibil. Îți prezentăm în continuare ce opțiuni de prețuri și mărci de ceasuri inteligente te așteaptă la un click distanță, pe F64.ro.

Care sunt principalele tipuri de smartwatch

Un smartwatch este un ceas de mână care îți oferă o gamă largă de funcții și aplicații de smartphone. Ai la dispoziție diferite tipuri de smartwatch, ca să alegi ce-ți place, în funcție de obiceiurile tale ca utilizator de dispozitive digitale și de stilul tău de viață.

Smartwatch casual

Încă din cele mai vechi timpuri, ceasul a fost un accesoriu vestimentar, nu doar un instrument care să indice ora. Această abordare se menține și când vine vorba despre smartwatch, iar pasionații de modă au la dispoziție ceasuri inteligente casual, potrivite la ținute office, dar și pentru outfituri de ieșit în oraș, în club sau la sport. De obicei un smartwatch casual are un design minimalist și este realizat din materiale rezistente (aluminiu, oțel inoxidabil, titan, grafit, curea de silicon sau de piele), culori neutre, tonuri de gri, albastru, negru. Cureaua poate să aibă nuanțe mai puternice, pentru un contrast șic.

Smartwatch elegant

Un smartwatch elegant completează o ținută de gală și aduce un touch modern outfiturilor clasice: sacou, costum, redingotă, taior, compleu, deux pieces ș.a. Designul este foarte important la ceasurile inteligente elegante, iar cureaua trebuie să fie din piele, în același ton de culoare cu smartwatch-ul.  

Smartwatch sport

Printre cele mai populare smartwatch-uri sunt gamele de ceasuri inteligente pentru pasionații de sport, deoarece oferă o monitorizare completă a activităților fizice. Ai la dispoziție aplicații specializate și funcționalități adaptate, ca să te bucuri de o experiență excelentă în interacțiunea cu gadgetul tău favorit. Smartwatch-urile sport sunt realizate din materiale rezistente dar flexibile, precum plasticul tare și siliconul, au culori vesele și design modern. Poți să le folosești chiar și sub apă, când faci scufundări. 

Brățară de fitness

Cu un buget mai redus decât pentru ceasuri inteligente sport, poți să-ți iei brățări de fitness, care sunt utile la monitorizarea activităților fizice și vin cu avantajul unei autonomii mai mari a bateriei. Cu o brățară de fitness măsori numărul de pași, distanța parcursă, evaluezi calitatea somnului și ritmul cardiac. Are și câteva funcții de smartphone: apeluri telefonice, afișare de SMS-uri, acces la calendar.  

Cum alegi cel mai bun smartwatch pentru nevoile tale

Există sute de modele, așa că trebuie să știi cum să alegi un smartwatch potrivit pentru nevoile tale. Îți prezentăm cele mai importante criterii pentru un ceas inteligent pe care să-l utilizezi cu plăcere și să te ajute în activitățile zilnice.

Ce prețuri au ceasurile inteligente

Găsești la F64 diferite mărci de ceasuri inteligente și brățări inteligente: Apple, Garmin, Samsung, Maxcom, XIAOMI, Polar. Prețurile pentru brățări smart variază de la 170 de lei în cazul unei brățări Maxcom FW35 Aurum, la 400 de lei pentru Garmin Vivofit 4 Bratara Fitness Smart, cu funcții complexe, cablu de încărcare, fiabilitate superioară.

Cât costă un smartwatch? Prețurile variază de la 900-1200 de lei pentru Xiaomi S1 Active GL sau Garmin Vivoactive 4, 1600 de lei Samsung Galaxy Watch 5 Smartwatch, 2300 lei un Garmin Fenix 6S Solar Smartwatch, 2600 de lei un Samsung Galaxy Watch 5 Pro și până la aproape 5000 de lei pentru un smartwatch Apple Watch Ultra Cellular, cu carcasă de titan, waterproof, brățară din elastomer.

Diferențele de preț sunt determinate de materialele din care sunt realizate diferitele tipuri de ceasuri smartwatch și brățări, ca și din gama de aplicații și funcționalități pe care le oferă.

Specificații smartwatch must have pentru un gadget performant

Când alegi un ceas inteligent trebuie să fie potrivit pentru bugetul tău, dar și să îndeplinească o serie de caracteristici tehnice de care ai nevoie, ca să-l utilizezi eficient și să merite investiția pe care o faci în aceste gadgeturi sofisticate.

Verifică anumite specificații display: luminozitate, rezoluție, densitate, gama de culori, gradul de protecție pentru ecran (tipul de sticlă utilizat), caracteristicile display-ului: OLED, AMOLED etc. Alege un smartwatch cu senzori/funcții de accelerometru, barometru, EKG, giroscop, busolă, pedometru, pulsoximetru, ritm cardiac, monitorizarea somnului și a nivelului de stres, termometru, altimetru, calcul consum de calorii, detectarea automată a activității sportive, pornirea/oprirea automată a antrenamentului, înregistrare automată a traseului, detectarea accidentelor și a coliziunilor – în funcție de activitățile pe care le realizezi în mod obișnuit și pe care vrei să le monitorizezi cu un astfel de dispozitiv digital.

Ai găsit un smartwatch la preț convenabil? Înainte să-l cumperi, verifică dacă este compatibil cu sistemul de operare dorit și dacă are toate funcțiile de smartphone care-ți sunt necesare în activitățile cotidiene: funcții pentru dată și oră, timp dual, GMT, sincronizare timp GPS, cronometru (cronograf), timpuri mondiale, alarmă, calendar automat, meteo, calendar partajat de pe telefon, stocarea poziției GPS, notificări smart, verificarea stării bateriei – indicator de încărcare a bateriei, display cu ecran tactil, plata cu ceasul (Near Field Communication – NFC), player muzical ș.a.

Achiziționează și card de memorie pentru smartwatch, ca să poți stoca informațiile monitorizate de ceasul inteligent. Când stabilești bugetul pentru smartwatch ia în considerare și opțiunile de realizare a materialelor foto și video cu ajutorul unor ceasuri inteligente de ultimă generație.