Tzu, spune-ne la ce vârstă ai început să activezi în acest domeniu?

În urmă cu aproximativ 7 ani am început să mă joc cu rimele, am văzut că se leagă dar nu neapărat am început să activez. Prima piesă scrisă, înregistrată şi postată a fost în urmă cu 6 ani, aveam 31 de ani atunci.

Cum ţi-ai descoperit talentul muzical?

Talentul pot spune că l-am descoperit dintr-o joacă. Eram la o petrecere de burlăcie a unui prieten şi acolo am cunoscut un tip, cu care azi îmi este prieten bun şi de altfel este şi un artist îndrăgit, Gavrilă, care făcea rime pe loc. “Off the dome” cum se numesc. Mi s-a părut foarte mişto ce făcea, cum lega el cuvinte direct pe negativ şi am început să îl imit. A ieşit ceva super interesant, iar feedback-ul băieţilor a fost atât de bun încât am decis să mai repet experienţa şi să exersez.

Ce amintiri are Tzu de la începutul carierei muzicale?

Am multe amintiri frumoase, dar două pot să spun că mi-au rămas în minte şi în suflet. Am avut un concert în deschidere la El Nino la Baia Mare; eram la început de drum, plin de emoţii şi am început cu o piesă care se numeşte “Vorbesc cu sufletul”. Nino era cu Samurai în concert şi Samurai a fost foarte atent la piesa aceea, îl vedeam peste lume ca o simţea. Când m-am dat jos de pe scenă, m-am retras în camera unde stăteam artiştii şi Samurai mi-a spus că este una din cele mai profunde piese rap pe care le-a auzit şi să mă ţin de treabă. Aprecierea lui a cântărit foarte mult, venind din partea unui artist care este de mult timp în branşă.

Cea de-a doua amintire care mi-a rămas în suflet cum spuneam, se leagă tot de acelaşi concert, când, ieşind afară din club, un băiat a venit şi m-a rugat să fac o poză cu el şi să îi semnez un tricou. Mereu am simţit ca aprecierile oamenilor mă încarcă şi îmi dau putere să merg mai departe în domeniul acesta, iar gestul băiatului respectiv, eu fiind un necunoscut, m-a impresionat foarte tare.

Care a fost primul tău contact cu muzica?

Dacă e să mă gândesc la primul contact care m-a influenţat oarecum şi m-a determinat să ajung azi aici, m-aş rezuma la anul 1998, când a apărut albumul “De cartier” al trupei BUG Mafia. Băieţii ăştia au scris istorie în rap-ul românesc şi sunt ferm convins că nu sunt singurul artist rap pe care l-au influenţat şi l-au determinat să înceapă să creeze.

Ce gen muzical abordezi în general?

Cred că deja este lesne de înţeles din răspunsurile la întrebările anterioare, dar dacă e să dau răspunsul la această întrebare, evident ador muzica RAP şi este genul muzical pe care îl şi abordez.

Cu cine ţi-ar plăcea să ai un duet?

Dacă e să aleg un bărbat din industrie, l-aş alege pe Connect-r. Apreciez mult tot ce face, cum scrie, cum cântă, cum transmite. E altceva. Rappin on!

Dacă ar fi să aleg o voce feminină, aş alege-o pe Emma. De la voce, la versuri, la interpretare, Emma e favorita mea.

Ce înseamnă muzica pentru Tzu?

Muzica pentru mine a fost acolo când nimeni altcineva nu mai era. Muzica m-a pus înapoi pe picioare când am simţit că lumea mea se destrăma. Am găsit în muzică vindecare şi speranţă. Muzica m-a ajutat să îmi exteriorizez emoţiile şi să transmit iubire tuturor celor cărora mi-am dorit să le transmit asta. Am plâns cu muzica, am râs cu muzica, am prins viaţă cu muzica. Muzica este locul în care mă refugiez când vreau să ies din cotidian şi să fiu doar eu cu mine.

Ce înseamnă fericirea pentru tine?

Frumoasă întrebare. Fericirea o simt ca rezumându-se la libertate. Să poţi să faci în viaţa asta tot ce simţi, fără să ţii cont de limitele impuse de societate. Indiferent în ce situaţie te-ai afla, atât timp cât ai libertatea şi puterea să iei deciziile pe care ţi le doreşti cu adevărat, tot ce vei simţi este fericire.

Ce te face fericit cu adevărat?

Întreg interviul cu Tzu îl puteţi citi în ediţia lunii mai 2024 a revistei Famost accesând acest link!