Ultimele tendinţe în gene
Când vorbim de ultimele tendinţe în gene, ar trebui să cunoaştem şi puţin din istoria lor, evoluţia procedurilor folosite, anumite ajustări care au crescut în popularitate; rimelul, genele false, alături de toate formele de înfrumuseţare de astăzi sunt importante şi necesare a fi ştiute.
Extinderea genelor cu altceva decât rimelul a fost posibilă în 1911 când inventatoarea canadiană Anna Taylor a brevetat primele gene artificiale, despre care se spunea fie că ar fi făcute din păr natural, fie că ar fi fost făcute din gene lipite sau cu bandă. Genele false au avut parte de o mare revenire la începutul anilor 2000 graţie unor celebrităţi ca Jennifer Lopez care a purtat gene din blană de vulpe roşie şi Madonna care a purtat gene cu diamante. Iar în ultimul deceniu, genele au avut parte de o atenţie sporită, existând mulţi profesionişti care au oferit astfel de servicii, fie că vorbim de noi metode de aplicare, de inventarea/ actualizarea anumitor tipuri de gene sau diverse metode de aplicare.
Însăşi profesioniştii nu se aşteptau ca această ramură a frumuseţii să aibă o amploare atât de mare şi cu toată această creştere, experţii afirmă că încă nu s-a atins potenţialul maxim. În vara anului 2023 #lashextensions avea 9 miliarde de vizualizări pe TikTok, chiar dacă ultimele tendinţe în gene ne arată o cerere mai mare pentru look-uri cât mai naturale, comparativ cu anii precedenţi.
Ultimele tendinţe în gene în acord tendinţele de înfrumusetare
Asistăm la o revenire a extensiilor clasice exact ca “skinimalism”, generată de dorinţa clienţilor de a avea un aspect cât mai natural; piele uşoară şi proaspătă fără a fi încărcată, machiaje naturale. Se renunţă încet încet la genele mari cunoscute ca ruseşti din dorinţa de a scăpa de stilul greu şi plin, un rol esenţial fiind existenţa Covid-19. Înainte de pandemie, femeile căutau un aspect glam, sofisticat, dar acum clienţii merg pe un aspect natural al genelor ca parte a “no make-up make-up”. Ele îşi doresc gene cât mai subţiri pe care să le poarte într-o buclă L, care dau genelor un aspect de lifting având o lungime specifică extensiilor.
În susţinerea celor de mai sus vine şi hashtag-ul #naturallashes cu mai bine de 500 milioane de vizualizări pe TikTok, culoarea şi lifting-ul genelor făcând un duo redutabil. Lifting-ul genelor iau locul extensiilor încet încet, majoritatea purtătoarelor dorindu-şi o buclă în L care să plece de la rădăcini. Pandemia a schimbat obiceiurile oamenilor care nu mai merg la salon o dată la 2-3 săptămâni, mergând şi pe o mai mică întreţinere, lifting-ul şi nuanţarea genelor fiind exact ce au nevoie; astfel, nu mai este necesar un efort mare pentru un look îngrijit. Lifting-ul genelor combinat cu laminarea lor reprezintă procedurile beauty perfecte pentru orice femeie, ele îmbunătăţind deja aspectul fiecăreia.
Serurile pentru gene abordează o îngrijire minimalistă care porneşte de la aspectul curat şi minimalist al pielii promovat de marile branduri beauty şi case de modă şi adoptat ca o tendinţă sănătoasă de multe femei. Serurile pentru gene au atins dacă nu şi depăşit 1 miliard de vizualizări pe TikTok la sfârşitul anului 2023, fiind una din cele mai mari tendinţe în gene dar şi din industria beauty. Eficienţa şi costurile reduse influenţează în mod deosebit această tendinţă ascendentă, serurile devenind foarte utile mai ales când anumite cliente au fost nevoite din diverse motive să îşi tundă genele. Multe seruri conţin prostaglandine, un grup de lipide folosite iniţial pentru tratarea glaucomului, dar care ajută de asemenea şi la creşterea genelor lungi şi groase.
Anumite femei se bucură de efectele creşterii genelor, în timp ce anumite efecte secundare ridică semne de întrebare, orzele şi apariţia cearcănelor fiind cele mai întâlnite. Ingredientele din seruri şi efectele lor trebuiesc cunoscute înainte de folosire pentru a nu avea parte de alte situaţii cel puţin delicate.
O tendinţă care are toate motivele să devină preferata multor femei sunt extensiile “angel” care seamănă mult cu cele anime, doar că au lungimi diferite, ceea ce le oferă un aspect mult mai natural comparativ cu seturile uniforme. Astfel de gene îţi oferă look-ul de ochi de vulpe doar că nu este pentru toată lumea; pentru multe persoane, bucla în formă de L poate da un look destul de dur, pentru alţii este recomandabil aspectul cat-eye.
Una din ultimele tendinţe în privinţa extensiilor de gene este cea care îţi oferă un aspect lucios, uşor “spiky”, un tratament hibrid ce oferă gene lungi, scurte, singulare. Acest aspect favorizează aspectul ochilor machiaţi cu mult negru sau maro închis, un look care poate fi realizabil în mod real doar cu ajutorul rimelului şi a lacrimilor.
Genele anime reprezintă o combinaţie între cele cu aspectul umed şi genele de înger şi au punct de plecare tendinţele K-beauty din Coreea. Tendinţa a evoluat de la benzile de gene, evoluând şi putând lua naştere prin folosirea a două tipuri de curburi de lungimi diferite pentru crearea aspectului pe care îl vedem în desenele animate anime şi manga. Cele care vor un aspect mai dramatic, au nevoie de o nuanţare a genelor comparativ cu a le avea în blocuri, ceea ce oferă acel look de desene animate.